fredag 25 oktober 2013

Fönsterlampa

Har gjort ett gäng lampor i mindre storlek som passar som fönsterlampor. Har använt turkisk yoghurt-burk som stomme och limmat på rullar av tidningspapper. Jag har visat hur man gör dem i tidigare inlägg så här kommer bara bilder. Rullade rullarna på  grillspetts-pinnar för att få smalare rullar.





Som sagt var...vill du veta hur man gör tittar du på instruktionerna i tidigare inlägg.

torsdag 24 oktober 2013

Julgranshänge

Pynt till granen är kul att göra. Små saker man får plats vid köksbordet att göra. Det enda som behövs är papper, lim, snöre och sax.
 
Vill du se hur man gör:

måndag 21 oktober 2013

Armband "Ruter"

Vek några små "fällor" en dag av tidningspapper. Testade att limma upp dem på en armbandsstomme. Tyckte inte att det blev så fint först men när jag väl målat och lackat det så blev jag väldigt nöjd. Så jag gjorde några till.
 Här ser du före och efter målning.
Beskrivning nedan

torsdag 17 oktober 2013

Julstjärna

Hittade denna stjärna på internet som där var gjord av vitt papper. Min grej är ju att återbruka så jag har istället gjort stjärnan av utlästa tidningar.
Passar fint till julpyssel. Även barn kan klara av det.
 
Med samma teknik som så kan du även göra enkla dekorationer till julgranen.
 
Man kan göra stora eller små stjärnor.
 
Här kommer steg för steg instruktion:

onsdag 9 oktober 2013

Omgjorda pärmar

Återanvänd gamla pärmar. Måla dem, klä dem med tyg eller med något roligt papper.
Här har jag använt plastpärmar som jag målat med hobbyfärg. Dessa har några år på nacken nu, som ni ser har jag svampmålat (duttat eller stöpplat) mycket som var poppis för 10-15 år sedan. Det blev personliga fotoalbum till barnen, något roligare än de som gick att köpa då. Skulle jag gjort dem idag hade de sett helt annorlunda ut. Fotoalbum är väl lite gammaldax nu men pärmarna kan användas till så mycket annat.

Det är alltid kul att piffa upp något som är på väg till soporna, eller hur?

måndag 7 oktober 2013

Traditionell halmteknik i tidningspapper

AnneSofie som är administratör i Återbruka mera lade ut en bild som gav mig inspiration till denna. Den är nog ursprungligen gjord i halm men jag som är tokig i att skapa med tidningspapper plockade fram några rullar och pysslade ihop dessa. Kan tänka mig att de kan bli fina till jul.
Materialet till detta har ju alla hemma.
 
 
 
 Här får ni beskrivningen: