onsdag 29 januari 2014

Halsband av shampoflaskor

Schampo och balsam flaskor har ofta skojiga färger. Här har jag gjort halsmedaljonger av dem. Sitter man och pysslar med detta ett tag gärna många tillsammans kan man nog komma på  många olika varianter. Dessa tre är ju ganska lika varandra.

diametern är 4-5 cm
Här kommer en liten beskrivning:

måndag 27 januari 2014

Klippa remsor av plastpåsar - PLARN

Plastremsor har på engleska fått namnet plarn. Plastic+Yarn.

Här visar jag hur man på ett bra sätt klipper remsor utan att behöva skarva. Dessa kan du sedan virka eller väva av. Är det trögt att virka med dem kan du doppa virknålen i lite olja eller vaselin så går det lättare.
Under etiketten "Instruktioner och grundtekniker" kommer jag samla information om hur man går till väga med olika saker. Där finns inte färdiga inspirationsbilder och färdiga objekt utan mer tekniker så att du sedan kan använda dig av det och forma något efter eget huvud.
ibland blir det med bilder och ibland med film.

Här är det film.

fredag 24 januari 2014

Ljustakar av marmeladburkar

När jag gjort vaserna som var i förra inlägget så kunde jag inte sluta, det är så roligt. Det blev ett par ljusstakar också i samma teknik och samma färgsättning. nu är jag sjukt sugen på att göra fler men med andra färger. Glasburkarna ger också lite tyngd så att de står stadigt. Använder man plastburkar kan man ju fylla dem med lite sand eller sten.



Stommar till ljusstakarna

torsdag 23 januari 2014

Vaser av tidningspapper och plastflaskor

Det är så sjukt kul att skapa med tidningspapper. Ihop med lim blir det som lera. Att sedan kunna göra det ihop med  flaskor på väg till återvinningen gör det ännu roligare. Eftersom jag älskar blommor så känns det extra kul att göra vackra vaser. Blir kul när våren kommer och fylla dem med blomster från trädgården.

Tidningspapper på en sirapsflaska
 
Tidningspapper på en avklippt mjölkförpackning

Tidningspapper på en avklippt schampoflaska
 
 
Här visar jag hur jag gjort:

söndag 19 januari 2014

Skokartong och konserver blev förvaring

Kanske mitt kaotiska pysselnäste blir lite finare nu. Har förvandlat olika gamla burkar och en skokartong till färgglad förvaring. Denna gången tog jag hjälp av servetter.
Alla tre är gjorda av återanvända metallburkar
 
Detta är en förvandlad skokartong
 
En vanlig yoghurt-burk
 
Till metallburkarna gjorde jag skyltar av kartong med magneter på baksidan. dessa kan lätt flyttas runt efter behov.
Här visar jag hur jag förvandlade skokartongen och burkarna:

måndag 13 januari 2014

Ljusstake av schampoflaska

Jag skar av toppen på en schampoflaska för att göra en vas. Då insåg jag att det jag skar bort i stort sett var en färdig ljusstake. Med hjälp av sax och en hålstans blev den dock lite roligare. Tyvärr hade jag bara en sådan svart flaska. Hade varit snyggt med ett par.
 
 
 Detta är verkligen ett superlätt återbrukspyssel. Så här gjorde jag:

torsdag 9 januari 2014

Plånbok till kontokort

Har länge haft extrem oordning på alla mina kort. Några i mobilskalet, några i min gamla plånbok och några ihopsatt med ett gummiband. Nu har jag rått bot på detta. En plånbok med plats för tio kort. Nöööjd!
 
Jag fick tänka till både en och två gånger när jag sydde den så det skulle bli rätt. Det blev ganska rätt förutom att när jag öppnar den från det hållet som känns rätt så är korten upp och ner. Så kan det vara när man gör något för första gången. Jag borde alltså ha satt flärpen på andra sidan. Funkar ändå.
 
Ska försöka mig på en beskrivning här.

lördag 4 januari 2014

Urnor av ballong och papper

Detta är ju sånt pyssel man gjorde i skolan när man var liten, papier maché på en ballong. Vad jag minns var det grisar vi gjorde. Det är mycket man gjorde som liten som kan vara värt att testa som vuxen och har möjlighet att utveckla teknik och utseende.
Dessa urnor var i alla fall roliga att göra om än ganska tidsödande. Det är inget man gör klart på en kväll precis. Har tänkt ha med dessa till en utställning om återbruk.
 
 
Här kommer en beskrivning:

torsdag 2 januari 2014

Av plastpåsar till badrummet!

Jobbar just nu med grejer till en återbruksutställning som jag har tänkt ska vara ganska orange. Nu under julen har jag virkat i plastpåsar samt sytt ett duschdraperi. Längre ner i inlägget finns en video på hur man klipper remsor på ett smart sätt.
Virkat fodral till glasburkar. Passar som förvaringsburkar eller som ljuslyktor.

Duschdraperi av shoppingkassar.
 Instruktioner till detta finns under etiketten
 återbrukade plastpåsar.


              Det var härligt med lite glada färger nu efter allt pyssel i murriga julfärger.

Här visar jag i stora drag hur jag gjort.