onsdag 28 januari 2015

Blommor av plastpåsar

Detta är ett superduperenkelt sätt att göra fina blommor av plastpåsar. Använd dem till dekoration. Jag satte fast dem på en snodd för håruppsättning. Man kan också fästa ett skaft av ståltråd som lindar in med blomstertape.

Här är en länk till söta pappersblommor.

Fortsätt för beskrivning på plastblommorna.

måndag 26 januari 2015

Väska av vävda plastpåsar

Om allt går som jag önskar åker jag till Indien i höst och jobbar som volontär på ett kvinnocenter. Där hoppas jag kunna introducera och lära ut återbruksdesign bland kvinnorna som något de skulle kunna försörja sig på. Så nu experimenterar jag med plastpåsar och tidningspapper för att kunna skapa bra saker utan att vara i behov av dyra redskap, färger och lacker.
Idag blev det en liten väska som passar för mobil, kamera eller cigaretter. Den är vävd av remsor från plastpåsar på en "vävstol" av kartong.


 Fortsätt för beskrivning

måndag 19 januari 2015

Upcyclad låda

Fick en beställning på färger idag. De låg i en kartong med så bra format att jag bara inte kunde slänga den (precis som med allt annat). Skulle vara perfekt att förvara mina små färgflaskor i. 
 Decoupage är verkligen ett supersmidigt sätt att klä in tomburkar och tomkartonger på. Letade bland mina servetter och hittade några med cupcakes på.
 Hade lite bråttom när jag gjorde den så jag limmade servetten direkt på den bruna kartongen vilket i och för sig inte är fult. Men målar man vitt först så syns servettmönstret bättre.
Här är lite andra tips:

Fortsätt så visar jag hur jag gjort lådan.

torsdag 15 januari 2015

Nya kassar av gamla tidningar

Igår fick jag en födelesedagspresent av min allra bästa konstnärskompis. Hon som inspirerat mig de senaste åren.
Tre flaskor spritsfärg som låg i en underbar påse som hon köpt i Israel. Kassen var gjord av vanligt tidningspapper som foder och som yttermaterial var det som ett lapptäcke av sidor från magasin. 
Hann knappt innanför dörren efter jobbet förrän jag satte igång att göra mina egna. Så himla kul och kreativt. Dessa kassar kan du ha som väska eller att lägga presenter i.
Kassen från Israel. Det var utvecklingsstörda människor som gjorde dessa till en ECO-butik.

Dessa gjorde jag när jag kom hem



Om du gillar detta kanske du också gillar :

måndag 12 januari 2015

Pennförvaring

När jag gjorde en tavla till min bror av tidningsrullar blev det en ruta kvar och den åkte  i pappersinsamlingen. Efter 2 minuter åkte den upp igen för då kom jag på att jag hade en tom sirapsflaska och nya färgpennor som behövde förvaring. 
Jag har alltså rullat tidningspapper runt pennor till rullar och limmat upp dem på en bit tidningspapper. Limmat upp det på en tom avskuren sirapsflaska.
Här är tips på annan förvaring gjorda av tomburkar


 Fortsätt för beskrivning

lördag 10 januari 2015

Glasunderlägg

Ägg är väl något de flesta använder ofta både vid bakning och matlagning. I vår familj konsumeras det mängder eftersom mina barn älskar att baka och jag älskar omeletter i alla former. Med skalen kan man göra mycket kul. Skölj dem, dra bort hinnan och torka dem. Förvara i burk tills andan faller på. 
Här visar jag hur man kan göra glasunderlägg. Materialet är kartong och äggskal. Dessa fick min styvson och hans flickvän i julklapp.



tisdag 6 januari 2015

Örhängen med papperspärlor

Jag älskar stora örhängen, speciellt ringar. Har använt dessa i några dagar nu och trivs förträffligt. Det är ju inte alltid man gillar det man gör själv. Ibland är det liksom bara själva skapandet som är kul och sedan blir det liggandes till ingen nytta. Men dessa gillar jag.





Fortsätt för enkel beskrivning.