fredag 25 september 2015

Tallriksunderlägg av tidningen

Ett tallriksunderlägg gjort av tidningspapper. Kan även användas istället för duk. Det är sjukt mycket man kan göra av tidningspapper, ett material som alltid finns tillgängligt. Billigt, miljövänligt och kul!


 Länkar till annat jag gjort av tidningspapper: 
Fortsätt för beskrivning av underlägget.

torsdag 17 september 2015

Inspiration till smycken av papperspärlor

Jag är i stort sett besatt av att göra papperspärlor av tidningspapper. Kan inte läsa en tidning utan att riva ut sidor med fantastiska färgkombinationer som det kan bli vackra pärlor av. Jag hinner göra några innan jobbet, efter jobbet, framför tv:n, när jag åker bil och tåg. Helt galet!
Jag har blivit mycket mer noggrann nu och kommit på bra sätt att lacka dem på. Det kommer ett inlägg om tekniken i att göra papperspärlor så småningom. Men idag blir det bara inspirationsbilder.
Gå vidare för att se en massa bilder på smycken gjorda av papperspärlor.

måndag 7 september 2015

Glitterskål av papier maché

Denna lilla skål är gjord av en dagstidning, vitt lim, glitter och färg. Av tidningen gör jag en papperslera som man kan forma till olika saker. Här formade jag leran på en ballong och som slutfinish använde jag glitter och svart färg. Jag beskriver steg för steg hur jag gjort nedan.
Skålen kan också användas med värmeljus i. Jag tror det skulle bli fint att göra många små skålar för värmeljus. Man borde kunna använda små miniballonger som brukar användas som vattenballonger på skolavslutningar.



Här är lite andra kul grejer att skapa:

söndag 6 september 2015

Chilisalt

Jag har tidigare visat hur man gör libbstickesalt och ramslök salt. Här kommer ett recept på chilisalt.  Alla är gjorda på samma sätt men innehållen är olika. Här kan man verkligen få utlopp för experiments lusta. Låt dig inspireras men sätt sedan din egen prägel på ditt eget specialsalt!

Här hittar du lite annat smått och gott!


Fortsätt för recept på chilisalt